Calea Plevnei nr. 145, cod 060012
Bucuresti, Romania
Telefon: 021 312.31.20,
fax 021 312.26.50
e-mail: tehnic@rompan.ro
EUR ![]() | USD ![]() |
4.9471 | 4.6905 |
Documentele .pdf necesita Adobe Acrobat Reader. Click aici pentru descarcare!
Resursa umană calificată - investiție în viitorul satului românesc!
PROIECTUL PROMOVEAZĂ orientarea spre domenii nonagricole, consultanță și formarea în domeniul antreprenorial, identificând oportunitățile de afaceri rurale, ceea ce este în concordanță cu axa prioritară 1 din PNDR.
GRUPUL ŢINTĂ PROPUS este format din 1500 persoane din mediul rural, regiunile Sud Muntenia, Nord Est, Nord Vest, Centru si București - Ilfov
Număr de persoane care beneficiază de consiliere/orientare - sustenabilitate zone rurale este de 1500 de persoane.
Numărul participanţilor din zonele rurale la programe integrate este de 1124 persoane.
OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI este de a facilita accesul pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea întreprinderilor profitabile non-agricole a unui număr de 1500 de persoane în căutarea unui loc de muncă, şomeri şi persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, prin participarea la programe de informare, consiliere psihologică, vocaţională şi profesională şi utilizarea instrumentelor TIC.
IMPLEMENTAREA PROIECTULUI VIZEAZA URMATOARELE DIRECȚII STRATEGICE:
SUNT OFERITE: consiliere de management, cursuri de antreprenoriat şi susţinere constantă pentru persoanele care aleg să desfăşoare activităţi de acest gen.
In cadrul proiectului participanţii cuprinşi în grupul ţintă vor urma cursuri de formare profesională continuă, după cum urmeaza:
OBIECTIVE SPECIFICE
OBIECTIVE ORIZONTALE: EGALITATEA DE SANSE
În determinarea grupului ţintă al proiectului, precum şi în elaborarea şi implementarea lui atât în realizarea activităţilor, cât şi în managementul de proiect, se promovează egalitatea de şanse, nediscriminarea şi incluziunea socială.
Proiectul va contribui în mod indirect la eliminarea decalajelor şi disparităţilor dintre mediul urban şi cel rural, obiectiv strategic al UE (Strategia Lisabona) şi al României.
Formularele interne de înscriere a grupului ţintă prevăd rubrici dedicate nevoilor speciale ale participanţilor, iar încadrarea lor pe grupe şi implicarea lor în proiect este făcută cu respectarea acestor nevoi.
OBIECTIVE ORIZONTALE: DEZVOLTARE DURABILA
Activităţile proiectului urmăresc principiile dezvoltării durabile pe parcursul diverselor etape de implementare. Cursurile conţin paragrafe speciale privind problematica de mediu, legislaţia şi reglementările UE în domeniul protecţiei mediului.
Consultanţa şi transferul de know-how vor conduce în cadrul întreprinderilor beneficiare la o mai bună organizare, o alocare mai bună a resurselor, şi pe cale de consecinţă, la creşterea dimensiunii afacerii respective, concomitent cu creşterea numărului de salariaţi.
Site-ul proiectului, dezvoltat ca un centru de resurse, va furniza informaţii referitore la nevoile, problemele mediului de afaceri, finanţări active, reglementări şi standarde naţionale şi europene privind calitatea, protectia mediului, produsele şi exemple de bune practici naţionale şi transnationale.
Baza de date din cadrul portalului va oferi ocazia participanţilor la acest program de a căuta oferte de muncă şi de a posta, CV-uri, scrisori de intenţie, etc.
OBIECTIVE ORIZONTALE: INOVAȚIE Inovaţie şi Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (TIC)
Proiectul va contribui la promovarea inovării şi TIC, prin introducerea în cadrul cursurilor de instruire a micilor sau viitorilor întreprinzători din mediul rural, a unui modul pentru dezvoltarea competenţelor TIC, promovarea inovării şi a schimbului de idei şi experiente.
Folosirea portalului educaţional pe perioada desfăşurării cursurilor, şi sesiunii de consultanţă, va duce la creşterea abilităţilor grupului ţintă de a utiliza TIC.
Activitatea de instruire teoretică, completată prin consultanţă personalizată, în vederea creşterii abilităţilor şi competenţelor managerilor, este o activitate inovatoare.
Expert comunicare si PR
Daniela Marin