Calea Plevnei nr. 145, cod 060012
Bucuresti, Romania
Telefon: 021 312.31.20,
fax 021 312.26.50
e-mail: tehnic@rompan.ro
EUR ![]() | USD ![]() |
4.8784 | 4.0503 |
Documentele .pdf necesita Adobe Acrobat Reader. Click aici pentru descarcare!
FAINA SEMIALBA SP-3128-95
Faina din grau semialba, obtinuta din grau pentru panificatie prin macinare dupa o prealabila curatire: Faina este destinata pentru fabricarea painii a produselor de panificatie, biscuitilor, precum si comercializarii.
Materii prime Graul pentru panificatie trebuie sa corespunda standardului de produs in vigoare. Inainte de macinare graul curatat trebuie sa corespunda prevederilor din tabelul de mai jos in privinta continutului de corpuri straine (impuritati).
Corpuri straine (impuritati) vatamatoare: | |
boabe de grau manjite sau fulguite de malura si secara cornuta (separat sau impreuna), % maxim | 0.03 |
rapita salbatica, % maxim | 0.02 |
neghina, % maxim | 0.10 |
Corpuri straine (impuritati) nevatamatoare: | |
orz, boabe germinate, mazariche (impreuna), % maxim | 1.40 |
orz, % maxim | 0.20 |
boabe germinate, % maxim | 1.00 |
mazariche, % maxim | 0.20 |
Proprietati organoleptice
Conform SR 877-95-Faina de grau-pct.2.2. Proprietati organoleptice-pentru grupa de faina semialba
Proprietati fizico-chimice
Caracteristici | Tipul de faina | |
Tip 800 | Tip 900 | |
Umiditate, % maxim | 14,5 | |
Aciditate, grade, maxim | 2,8 | 3,0 |
Continut de gluten umed, % minim | 25 | |
Indice de deformare al glutenului, mm | 5-12 | |
Continut de cenusa raportat la substanta uscata % maxim | 0,8 | 0,9 |
Continut de cenusa raportat la substanta uscata % maxim | 0,2 | |
Continut de substante proteice raportat la substanta uscata, % minim | 10,5 | |
Granulozitate: - rest pe sita metalica cu latura de 0,5 mm, % maxim |
4 | 6 |
- trece prin sita din tesatura tip "matase" cu latura de 180 microni (nr. 8), % minim | 55 | 50 |
Impuritati metalice: - sub forma de pulbere: mg/kg, maxim |
3 | |
- sub forma de aschii | lipsa |
Nota:
Tag-uri: faina faina semialba standarde