Descriere Proiect

„Let’s produce new functional bakery products for people with digestive disorders„
FBforPDD

Proiect nr: 2019-1-RO01-KA202-063170
Program Erasmus+ 2014-2020
Acțiunea cheie 2: Proiecte de Parteneriat Strategic pentru educație vocațională și training

 

Perioadă de implementare: Decembrie 2019 – Noiembrie 2021
Parteneri:

  • PATRONATUL ROMÂN DIN INDUSTRIA DE MORĂRIT, PANIFICAȚIE ȘI PRODUSE FĂINOASE ROMPAN (Coordonator)
  • KERRY INGREDIENTS (IRELAND) LIMITED (P1)
  • SZEGEDI TUDOMANYEGYETEM HUNGARY (P2)
  • UNIVERSITA DEGLI STUDI DI BARI ALDO MORO, ITALY (P3)
  • UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA A BANATULUI REGELE MIHAI I AL ROMANIEI DIN TIMISOARA ROMANIA (P4)
  • UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE ”CAROL DAVILA” DIN BUCURESTI, ROMANIA (P5)

Obiectivul general al proiectului este adaptarea noilor tehnologii pentru obținerea produselor de panificație funcționale destinate persoanelor cu tulburări digestive din țările partenere prin parteneriatul strategic format

Obiective specifice:

  • Intarirea capacitatii institutionale a organizatiilor partenere prin realizarea unui schimb de bune practici in ceea ce priveste fabricarea produselor functionale de panificatie pentru persoane cu afectiuni digestive si prin imbunatatirea competentelor specialistilor lor
  • Constientizarea producatorilor de produse de panificatie si a consumatorilor privind importanta consumului de produse de panificatie functionale
  • Relationarea intre partenerii din proiect in vederea stabilirii unei strategii comune pentru dezvoltarea de noi tehnologii de fabricare a produselor de panificatie functionale

Problematica pe aceasta tema la nivelui tarilor partenere are atat aspecte commune dar si specifice functie de specificul fiecarei, de aceea ne propunem ca impreuna sa dezvoltam o metodologie comuna de fabricare a produselor de panificatie functionale. Deoarece expertiza, cunostintele, competentelor specialistilor de la fiecare partener sunt diferite, prin implicarea unui grup tinta de specialisti bine selectat, ne propunem sa elaboram instrumente de calitate care sa fie util de aplicat in toate tarile partenere.
Grupul tinta al proiectului este constituit din profesionisti din industria de panificatie din tarile partenere (Romania, Irlanda, Ungaria), profesori cu competente in domeniul tehnologiei industriei alimentare care predau tehnologii de fabricare a produselor de panificatie (de la BUAS si Italia), medici/nutritionisti (de la UMF) care pot face corelatia intre efectele asupra sanatatii in relatie cu consumul neadecvat de paine, dar si recomandari privind consumul de paine in stari fiziologice particulare si in anumite patologii .
Acesti specialisti, grupul tinta se confrunta in prezent cu o nevoie acuta de a-si dezvolta competentele profesionale privind atat fabricarea de produse de panificatie functionale cat si competentele nutritionale aferente acestei categorii de alimente.
Specialistii din randul partenerilor sunt mai mult sau mai putin pregatiti pe aceasta tema, de aceea s-a identificat nevoia ca specialistii sa fie in permanenta la curent cu noile tehnologii de fabricare a produselor functionale de calitate care raspund mai bine necesitatilor consumatorilor cu afectiuni digestive
Fiecare specialist implicat in grupul tinta va veni cu expertiza proprie si prin schimbul de bune practici si de informatii confera proiectului caracterul de transnational.

 


Activități
  • A.1. Management și implementare  -  responsabil ROMPAN
  • A.2. Elaborarea curriculei – responsabil BUAS Timisoara (P4) [RO] [EN]
  • A.3. Elaborarea suportului de curs – responsabil KERRY INGREDIENTS, Irlanda (P1) [RO] [EN]
  • A.4. Training – responsabil UNIVERSITA DEGLI STUDI DI BARI DI ALDO MORO, Italy (P3)
  • A.5. Elaborarea ghidului pentru specialiști – responsabil SZEGEDI TUDOMANYEGYETEM (P2) [RO] [EN] [HU] [IT]
  • A.6. Informare și diseminare – responsabil UMF ”Carol Davila” Romania (P5)
  Rezultate
  • Curricula Fabricarea produselor de panificatie functionale  [RO] [EN]
  • Curs Fabricarea produselor de panificatie functionale [RO] [EN]
  • Ghid pentru profesionisti privind Fabricarea produselor de panificatie functionale [RO] [EN] [HU] [IT]
  • Flyer cu informatii privind proiectul [RO] [EN]
  • Articol
  • Newslettere :
    #1 [RO] [EN] [HU] [IT]
    #2 [RO] [EN] [HU] [IT]
    #3 [RO] [EN] [HU] [IT]
    #4 [RO] [EN] [HU] [IT]
    #5 [RO] [EN] [HU] [IT]
    #6 [RO] [EN] [HU] [IT]