Gogoși

SP-2715-97

 

Gogosile sunt fabricate din faina de grau alba, drojdie, sare, zahar, oua, lapte, oua, ulei, arome, cu sau fara umplutura.Nota: Standardul nu contine prescriptii referitoare la semne de alterari microbiene si nici la continutul de arsen, metale grele, pesticide si aditivi alimentari, intrucat acestea sunt prevazute in reglementarile sanitare in vigoare.

Materii prime si auxiliare:Materii prime si materiale folosite la fabricarea gogosilor trebuie sa corespunda documentelor tehnice normative de produs si reglementarilor sanitare in vigoare.Gogosile se fabrica conform instructiunilor tehnologice elaborate de producator.In functie de reteta de fabricatie gogosile mai pot contine si alte adaosuri sau substante pentru ameliorarea calitatii, avizate sanitar conform reglementarilor in vigoare.

 

Proprietati organoleptice

Caracterisici Conditii de admisibilitate
Aspect Exterior Format specific sortimentului (forma inelara, rotunda, impletita, rulou strans sau impletit la capete)
Suprafata Uniforma si/sau cu denivelari datorate basicilor, presarate sau nu cu zahar farin, fara urme de umplutura in cazul gogosilor umplute
Culoarea miezului (in sectiune) Brun deschis pana la brun inchis, pufos, bine copt, elastic, in cazul gogosilor cu umplutura la mijloc
Aroma Placuta, caracteristica aromelor folosite, fara miros strain: de ulei ranced sau ars, de mucegai
Gust Placut, dulce, caracteristic materialelor si umpluturilor continute de fiecare sortiment, fara gust amar, fara scrasnet datorat impuritatilor minerale (pamant, nisip etc)

 

Proprietati fizice si chimice

Produsul Conditii de admisibilitate
Umiditate %, maxim Aciditate, grade maxim Zahar total raportat la s.u. % minim Grasime totala, raportata la s.u. % minim Cenusa solubila HCl 10 %, % maxim
Gogosi simple 38 2,5 5,0 15,0 0,2
Gogosi cu umplutura 40 2,5 5,0 15,0 0,2