Produse finite

Clasificarea produselor de morărit, panificație și produselor făinoase

 

I. După codurile CAEN:

  1. Produse de morarit, amidon si produse din amidon – cod CAEN 1561, 1562
  2. Pâine si produse proaspete de patiserie – cod CAEN 1581
  3. Biscuiti, piscoturi, macaroane, taitei, cuscus si alte produse similare – cod CAEN 1582, 1585

 

II. După nomenclatorul întocmit de ministerul agriculturii (1998)

 

NOMENCLATOR PRODUSE DE PANIFICATIE, PRODUSE FAINOASE

 

A. GRUPA – PAINE (formate diferite)

      • Pâine alba simpla
      • Pâine alba cu adaosuri
      • Pâine semialba simpla
      • Pâine semialba cu adaosuri
      • Pâine neagra simpla
      • Pâine neagra cu adaosuri
      • Pâine integrala simpla
      • Pâine integrala cu adaosuri
      • Pâine de casa
      • Franzele
      • Lipii
      • Baghete
      • Pâine împletita
      • Pâine traditionala
      • Pâine tip “pesmet“
      • Pâine cu specific local
      • Pâine dietetica
      • Pâine fara sare
      • Pâine si chifle graham
      • Pâine din amestecuri de faina, tarâte, etc
      • Pâine cu fibra alimentara
      • Pâine de secara

B. GRUPA – SPECIALITATI DE PANIFICATIE

      • Chifle simple
      • Chifle cu adaosuri
      • Batoane simple
      • Batoane cu adaosuri
      • Covrigi simpli
      • Covrigi cu adaosuri

C. GRUPA – PRODUSE DE PATISERIE

      • Produse de patiserie(placinte,pateuri,foitaje,strudele,rulouri,cornulete,etc)
      • Cozonaci
      • Checuri
      • Briosi
      • Savarinete
      • Blaturi de tort
      • Rulade
      • Foi de prajitura
      • Cornuri cu umpluturi
      • Gogosi simple si cu umpluturi
      • Saleuri
      • Crochete
      • Turta dulce
      • Produse tip “Croissant“
      • Pizza

D. GRUPA – PRODUSE ZAHAROASE SI LABORATOR

      • Prajituri
      • Torturi
      • Bezele
      • Deserturi
      • Fursecuri

E. GRUPA – BISCUITI, PISCOTURI SI ALTE PRODUSEUSCATE DE ACEST GEN

      • Biscuiti
      • Biscuiti cu crema
      • Biscuiti glazurati
      • Biscuiti aperitiv
      • Biscuiti dietetici
      • Piscoturi
      • Napolitane
      • Napolitane glazurate
      • Vafe
      • Sticksuri
      • Grisine

F. GRUPA – PASTE FAINOASE

      • Paste fainoase simple (scurte, medii, lungi)
      • Paste fainoase cu adaosuri (scurte, medii, lungi)
      • Paste fainoase umplute
      • Alte paste

G. GRUPA – PRODUSE DIN CEREALE OBTINUTEPRIN EXPANDARE SAU PRAJIRE

      • Fulgi din cereale
      • Pufuleti
      • Floricele
      • Snacksuri

H. GRUPA – ALUATURI

    • Foi de placinta
    • Aluaturi refrigerate
    • Aluaturi uscate

 

NOMENCLATORPRODUSE DE MORARIT, DECORTICAT, EXPANDATE

 

A. PRODUSE DE MORARIT

      • Faina alba din grâu dur
      • Faina semialba din grâu dur
      • Faina alba din grâu de panificatie (toate tipurile de faina cu un continut de substante minerale de maxim 0,65%)
      • Faina semialba din grâu de panificatie (toate tipurile defaina cu un continut de substante minerale de maxim 0,9%)
      • Faina neagra din grâu de panificatie(toate tipurile de faina cu un continutde substante minerale de maxim 1,35%)
      • Faina dietetica din grâu de panificatie (faina dietetica tip 1750 si faina graham)
      • Germeni de grâu
      • Faina din germeni de grâu
      • Gris alimentar (gris si calciugris)
      • Faina de secara alimentara
      • Faina de orez tip F
      • Faina din brizura de orez
      • Gris din orez
      • Brizura de porumb (crupa)
      • Malai extra
      • Malai superior
      • Malai comun (obtinut la morile faradegerminare)
      • Germeni de porumb
      • Faina din germeni de porumb
      • Faina de ovaz
      • Faina de soia

B. PRODUSE DECORTICATE

      • Arpacas de grâu
      • Arpacas de orz sau orzoaica
      • Orez decorticat tip S
      • Orez decorticat tip G
      • Orez decorticat tip F
      • Brizura de orez (calitatea I si calitatea II)

C. TARÂTE SI ALTE SUBPRODUSE REZULTATE DIN ACTIVITATEADE MORARIT SI DECORTICAT

      • Tarâte de grâu pentru uz alimentar
      • Tarâte de grâu pentru furaj
      • Tarâte de secara
      • Corpuri straine rezultate din curatireagrâului (mazariche, neghina, sparturi, praf alb, praf negru,zoana, pleava)
      • Tarâte de porumb
      • Malai furajer
      • Corpuri straine rezultate din curatirea porumbului (spartura, pleava)
      • Tarâte de orez
      • Coji si pleava de orez
      • Tarâte de arpacas
      • Corpuri straine rezultate dindecorticare

D. PRODUSE DIN CEREALE OBTINUTE PRIN EXPANDARE

    • Fulgi de grâu
    • Fulgi de porumb
    • Fulgi de orez
    • Fulgi de ovaz
    • Pufuleti si alteproduse obtinute prin expandare